tisdag 18 mars 2008

Lingonbröd och Skipperbröd


Godaste och enklaste grova bröden!
Bara att röra ihopa ingredienserna och grädda, behöver inte stå över natten.
Lingonbröd till vänster o skipperbröd till höger på bilden










Lingonbröd

1/2 Liter filmjölk
4msk Lingonsylt (gärna mer)
0,25 dl sirap
1 tsk salt

->Blanda i en bunke

3,5 dl Grahamsmjöl
3,5 dl Rågsikt
3,5 dl vetemjöl
0,5 msk Bikarbonat
0,5 msk Bakpulver

Vänd ner de torra ingredienserna i degvätskan. (blanda! rör inte för länge)
Fördela i smörade bröade formar
Baka i 200 grader 50-65 minuter


Skipperbröd
5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk havssalt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter filmjölk
0,5 dl sirap

Blanda alla torra ingredienser.
Rör ner fil och sirap
fördela i två smörade o bröade avlånga formar
Grädda 100 minuter i 175 grader

2 kommentarer:

M sa...

jag hyllar skipperbrödet till skyarna!
/skipper II

Jonna sa...

ja visst är det fenomenalt gott. kan det verkligen vara nyttigt när det e så gott ;)